Mədəni deşən xəta faydanı sıfırlayır
Mineral su maqnezium və minerallarla son dərəcə zəngindir. Mədə turşusunu balanslaşdırmaq üçün mineral su doğru zamanda istehlak edilməlidir. Amma nə vaxt?
Sherg.az xəbər verir ki, mineral su istehlak edərkən diqqət etməli olduğunuz bəzi məqamlar var. Bunlara bir çox insan məhəl qoymasa da, mineral suyun əsl faydası bu detallarda gizlidir. Yeməkdən sonra həzmə kömək etdiyinə inandığınız mineral suyu səhv içirsiniz.
Şüşədən mineral su içdiyiniz zaman qabarcıqlar əmələ gəlmir, ancaq stəkana töküldükdə meydana gələn köpüklənmə faydalı qazların itirilməsi ilə nəticələnir. Bu səbəbdən mütəxəssislər mineral suyun gigiyenik şüşə qablarda istehlak edilməli olduğunu tez-tez xatırladırlar. Əks təqdirdə, mineralları ümumiyyətlə ala bilməyəcəksiniz.
Mineral su yüksək miqdarda maqnezium ehtiva edən bir içkidir. Bu minerallar əzələlərdə və sinirlərdə elektrik siqnallarının sağlam ötürülməsinin təmin edilməsində rol oynayır. Həm də ürək xəstəliklərindən qoruyur. Maqnezium çatışmazlığı ateroskleroz kimi problemlərə səbəb olur və mineral su bu çatışmazlığı aradan qaldırmağa kömək edir. Bundan əlavə, natrium bədəndəki maye balansını tənzimləyən ən vacib elementlərdən biridir.
Natriumun ən vacib funksiyalarından biri turşu-əsas balansını qorumaq və sinir impulslarını daşımaqdır. Bikarbonat mədə xəstəlikləri üçün faydalıdır və böyrək daşlarının əmələ gəlməsinin qarşısını alır.
Mineral suda çox natrium qan təzyiqinin yüksəlməsinə səbəb ola bilər. Yüksək qan təzyiqi və ürək xəstəliyi olan insanlar yüksək natriumlu mineral su qəbul etməməlidirlər. Mineral su alarkən, tərkibində az miqdarda natrium olanları seçmək daha yaxşı olar.
Mütəxəssislər mineral suyun yeməkdən ən az 1 saat sonra içilməsinin daha faydalı olduğunu bildirirlər. Bunun ən əhəmiyyətli səbəbi yeməkdən dərhal sonra mineral suyun içilməsi mədə turşusu balansını poza bilər. Mütəxəssislər gündə 1 və ya 2 şüşə mineral su istehlak etməyi tövsiyə edir, eyni zamanda həddindən artıq istehlakın zərərli ola biləcəyi barədə xəbərdarlıq edirlər.