Bu qidaların məhdudlaşdırılması tövsiyə olunur - Ürək-damar xəstəlikləri... 


Qızardılmış ət, kolbasa məhsulları və toyuq ürək-damar xəstəliyi riskini 3-7 faiz artırır

Qızardılmış ət, kolbasa məhsulları və toyuq ətini məhdudlaşdırmaq daha yaxşı olardı. “Sherg.az” “sciencesetavenir.fr”ə istinadən xəbər verir ki, Amerikanın “JAMA” jurnalında dərc olunan araşdırmaya görə, bu qida məhsulları ürək-damar xəstəlikləri riskini artırır.
Yazıda qeyd olunur ki, bu qida məhsullarında həftədə 2 porsiya yemək ürək-damar xəstəlikləri riskini daha da inkişaf etdirir. 
Həftədə 230 qramdan 2 porsiya qızardımış ət, 230 qram toyuq və kolbasa məhsulları yemək insanda ürək-damar xəstəliyi riskini 3- 7 faiz artırır.