Trabzon Dubay şokoladını sıradan çıxardı

Türklər bunu da bacardı

  Trabzonda 4 bacının fındıq əzməsi ilə hazırladıqları şokolad son vaxtlar tələbat partlayışı yaşayan Dubay şokoladının əsl rəqibinə çevrilib. “Trabzon şokoladı” adını alan ləzzət Trabzonda yaşayan Səyyarə, Sənəm, Dəmət, və Kübra Sunqur bacılarına aiddir. İndi bacılara hətta Dubaydan da sifarişlər gəlir. Sherg.az” “Milliyet.com.tr”yə istinadən bildirir ki, bu dörd bacı ailənin üç nəsildir davam etdirdiyi fındıq istehsalını və fındığın dəyərini artırmaq üçün öz brendlərini yaradıb. Fındığı şokoladla bir araya gətirən və şokoladlarına olan tələbata görə 3 filial açan Sunqur qardaşlar istehsal etdikləri məhsullarla fındığa əlavə dəyər verirlər. Püstə, kadayıf və şokoladdan ibarət Dubay şokoladına son günlər "dəli" tələbat partlayışına Sunqur qardaşları biganə qalmayıb. Tamamilə qadınlardan ibarət istehsal mərkəzində fındıq pastası ilə Trabzon şokoladı istehsal edən Sunqur bacılar tələblərə cavab verə bilməyiblər. Türkiyənin bir çox vilayətindən xaricdən də sifariş alan Trabzon şokoladının patentinə müraciət edən Sunqur qardaşlar az qala Dubay şokoladına rəqib olublar. Dubaya fındıq pastası ixrac edən Sunqur qardaşlarından Seyyare Sunqun Dubaydan Trabzon şokoladı üçün də sifariş aldıqlarını bildirib. Fındığa dəyər qatmaq üçün 9 il əvvəl bacı-qardaşları ilə bir araya gələrək fındıq karxanası qurduqlarını ifadə edən Seyyare Sunqur, “Təxminən üç nəsildir fındıq ticarəti və istehsalı ilə məşğul olan bir ailədə doğulan dörd bacı məktəbi bitirir. Amma günün sonunda o, hələ də həmin karxanada fındıq yığır və biz bu brendi 9 il əvvəl yaratmışıq” dedi. Sifarişləri artıq yetişdirə bilmədiklərini deyən S.Sunqur Trabzon şokoladının patenti üçün müraciət etdiklərini bildirib. S.Sunqur, “əslində, ilk çıxdığı andan hər kəsin düşündüyü o məsələ var idi. Niyə Dubay şokoladı adlanır? Kadayıf bizimdir və püstə bizdə istehsal olunduğu üçün niyə Dubay adlanır? Təbii ki, fındıq istehsalçısı və fındıqla əlaqəli məhsullar istehsal edən bir mağaza olaraq, ilk buraxıldığı andan etibarən fındıq ilə hazırlamışıq. Biz istehsal etdiyimiz vaxt qutularımız hələ gəlməmişdi və bir nəfər və ya hamı dükana girəndə soruşurdular ki, Dubay şokoladı varmı, mən də buna çox oxşar şəkildə reaksiya verirdim, niyə Dubay şokoladı olduğunu soruşurdum. Fındıq hazırlayandan sonra bizim istehsalatda olan xanımlar ona bu adı verdilər, çünki biz onu burada istehsal edirik və buradakı xanımların əl işidir. Trabzon şokoladı əlavə etdik. Onu taxdıqdan sonra hadisə başqa bir ölçüyə keçdi. Bu məhsulun istehsalı tamamilə bizə məxsusdur. Trabzon şokoladının patenti bizə məxsusdur, ona müraciət etmişik. Təbii ki, bununla bağlı bütün Türkiyədə istehsala başlanacaq. Çünki tələbat yüksəkdir. Biz fındığın şokoladla yaxşı getdiyini bilən ən yaxşı millətik. Çünki biz onunla böyümüşük. Şokoladla ən yaxşı uyğunlaşan məhsul fındıqdır. Trabzon şokoladı üçün Dubaydan sifariş aldıqlarını vurğulayan Sunqur, “Xaricdən çoxlu sifarişlər alırıq. Çünki xaricdə çoxlu türk vətəndaşlarımız yaşayır və xüsusilə onlardan çoxlu mesajlar alırıq. Dubay şokoladının ilk buraxılışda çox yüksək qiymətə satıldığını, Trabzon şokoladının qiymətinin isə münasib saxlanıldığını bildirən Sunqur, “əslində biz birbaşa istehsalçı olduğumuz üçün qiymətləri çox münasib saxladıq. Belə ki, təəssüf ki, bu keyfiyyətdə və bu qədər doluluqla bazarda bu qiymətə məhsul satmaq mümkün deyil. Bu nisbətlə biz əslində bunu hədəfləyirdik; Hər kəs üçün əlçatan qiymət, keyfiyyətli məhsul olsun və sabit qazanc gətirsin. Düşünürəm ki, biz buna da nail olduq”.