Dünyada sağlam həyatla bağlı müxtəlif araşdırmalar aparılır. Mütəxəssislər həmişə vurğulayırlar ki, sağlam bədən üçün təbiətin gücündən istifadə etmək lazımdır.
Sherg.az xəbər verir ki, xüsusilə Avropa və ABŞ-da geniş şəkildə satılan və məşhur olan buğda otu tam şəfa mənbəyidir. Türkiyədə çox istifadə edilməsə də, son illərdə güclü super qida kimi tanınan bu yemək çoxsaylı faydaları ilə diqqət çəkir.
Süfrənizdə olan hər bir sağlam və ya zərərli qida bədəninizə birbaşa təsir edir. Bədənin sağlamlığını qorumaq üçün təbii və sağlam qidalardan istifadə etmək vacibdir.
Sağlam olmaq və xəstəliklərdən qorunmaq üçün süfrənizdən vitaminlərlə zəngin qidaları əskik etməməlisiniz.
Dünyada məşhur olan buğda otu da vitamin verən qidalardandır. Avropa və ABŞ-da geniş şəkildə satılan bu qida orqanizm üçün tam şəfa mənbəyidir.
Buğda otu orqanizm üçün inanılmaz faydaları olan qidalardan biridir. Diyetoloqlar buğda otunun istehlak edilməsini tövsiyə edir.
Son bir neçə ildə Amerika və Avropa başda olmaqla bir çox ölkələrdə olduğu kimi ölkəmizdə də buğda otuna maraq xeyli artıb.
Buğda otu bütün buğda toxumlarının ilk yarpaqlarından əldə edilən qidadır. Güclü superfood kimi son illərdə həqiqətən populyarlıq qazandı.
Bu, çoxsaylı sağlamlıq faydaları təklif edən zəngin qida maddələri ilə bağlıdır və onu qida ilə zəngin pəhrizə dəyərli əlavə edir.
Buğda otu əsas vitaminlər, minerallar, fermentlər, amin turşuları və xlorofillə zəngindir. Sərbəst radikallarla mübarizə aparmağa və immunitet funksiyasını dəstəkləməyə kömək edən güclü antioksidant A, C və E vitaminlərinin əla mənbəyidir.
Bundan əlavə, buğda otu dəmir, kalsium, maqnezium və kalium kimi vacib mineralları ehtiva edir. Bu, güclü sümüklərə sahib olmağa kömək edir və ümumi rifahı dəstəkləyir.
Buğda otunun ən əhəmiyyətli faydalarından biri də tərkibindəki xlorofildir. Bitkilərdə olan yaşıl piqment olan xlorofil müxtəlif sağlamlıq faydaları ilə əlaqələndirilir. Bədəndən zərərli toksinləri və çirkləndiriciləri aradan qaldırmağa kömək edən təbii detoksifikator kimi çıxış edir. Bu təmizləyici təsir həzmi yaxşılaşdırmağa və qaraciyər funksiyasını dəstəkləməyə kömək edə bilər.
Buğda otunun tərkibindəki antioksidantlar və fitonutrientlər iltihabla mübarizə aparmağa və ümumi sağlamlığa töhfə verə bilər.