Qarğıdalı suyunu bir çox insan atır. Lakin bu qiymətli suyun müxtəlif, bilinməyən faydaları var. Onu atmaq əvəzinə istifadə edin, ləzzətini görəcəksiniz.
Sherg.az xəbər verir ki, adətən qarğıdalı qaynadıqdan sonra suyuna ehtiyac qalmır. Ancaq qarğıdalı suyunun alternativ faydalarını görəndə onu atmaq istəməyəcəksiniz.
Halbuki qarğıdalı suyu çox miqdarda vitamin, mineral və antioksidan ehtiva edir. Bədəninizin ehtiyac duyduğu qidaları ödəyir. O, şorbanı qatılaşdırır və əlavə dad verir. Xüsusilə qaymaqlı şorbalar və qaymaqlı souslar üçün istifadə edilə bilər.
Düyü və ya makaron bişirərkən su yerinə qaynadılmış qarğıdalı suyundan istifadə etməklə yeməyinizə əlavə dad vermiş olacaqsınız. Körpələr və kiçik uşaqlar üçün qidalandırıcı içki kimi də istifadə edilə bilər. Şirin dadı olduğu üçün uşaq qidalarına əlavə etmək olar.
Qaynadılmış qarğıdalı suyu tərkibindəki minerallar sayəsində ev bitkiləri üçün təbii gübrə rolunu oynayır. Soyudulmuş qarğıdalı suyunu bitkilərinizi suladığınız suya əlavə edərək istifadə edə bilərsiniz. Beləliklə, bitkilər daha sağlam böyüyəcək.
Qarğıdalı suyunun dərini sağaldan təsirlərə malik olduğunu bilirdinizmi? Suda yığılan vitamin və minerallar da dərinin sağlamlığını yaxşılaşdıracaq. Qaynadılmış qarğıdalı suyunu soyudub pambıqla üzünüzə tonik kimi çəkə bilərsiniz. Tərkibindəki nişasta dəri üçün də təsirlidir.
Saçlarınızı daha parlaq və sağlam etmək istəyirsinizsə, şampundan sonra onları qaynadılmış qarğıdalı suyu ilə yaxalamağa çalışın. Xüsusilə zədələnmiş saçları qidalandıraraq onları sağaldır.
Evdə hazırlanmış təmizləyici məhsullarda qaynadılmış qarğıdalı suyundan istifadə edə bilərsiniz. Qarğıdalı suyunun tərkibində olan nişasta təbii ləkə təmizləyicisi kimi işə yarayır. Xüsusilə mətbəx səthlərini və ya ləkələri təmizləyərkən onu sınayın.
Fermentasiya edilmiş məhsullar hazırlayarkən də qaynadılmış qarğıdalı suyundan istifadə edə bilərsiniz. Turşu hazırladığınız zaman bankalara bir az qaynadılmış qarğıdalı suyu əlavə etsəniz, onun dadını artırar.