Yeməklər zamanı istifadə etdiyimiz yağlar beyinə zərər vurur.
İmmunitet.az xəbər verir ki, Raps - kələmçiçəyikimilər fəsiləsinin kələm cinsinə aid bitki növüdür. Yağ alınan əhəmiyyətli bitkidir. Türkiyədə Kanola adlandırılan yağ, fast food (hazır yeməklər) qidalarının hazırlanması zamanı istifadə edilir. Bu da o deməkdir ki, bir çox restoranlar bu yağdan istifadə edirlər. Bu yağ yaddaş problemləri yaradır. 6 ay daxilində artıq çəki qazandırır.
Bu yağdan çox istifadə edənlərdə yaddaş pozğunluğu yaradaraq xəstəliyə səbəb olur. Tərkibində yüksək miqdarda omeqa 6 var. Bəzi mütəxəssislər omeqa 6 yağ asidlərinin omeqa 3 yağ asidləri ilə müqayisədə daha faydalı olduğunu qəbul edirlər.
Qeyd edək ki, bu yağ tərkibi dəyişdirilən yağlar sırasındadır. Bu bitkilər iltihab, beyin pozğunluqları və bir çox xroniki xəstəliklərər səbəb olur. Bu növ yağ həmçinin bir çox qidanın içərisində gizlidir. Bu səbəbdən hazır qidalar alan zaan tərkibini oxumağı unutmayın.