Soyuq havalar və qış aylarında uzun müddət qapalı yerlərdə qalmaq xəstəliklərin daha sürətlə yayılmasına səbəb olur. Soyuqdəymə, qrip, bronxit, pnevmoniya və digər tənəffüs yolu infeksiyaları ümumi sağlamlıq problemlərindəndir. Bu dövrdə immunitetinizi gücləndirmək və xəstəliklərdən qorunmaq üçün təbii üsullar çox təsirlidir.
“Sherg.az” vitamin bombası ehtiva edən, immunitetinizi gücləndirə biləcək 7 inqrediyentdən ibarət resepti təqdim edir...
Özünüzü xəstəliklərdən qorumaq və immunitet sistemini gücləndirmək üçün istehlak edə biləcəyiniz bir çox təbii qidalar var.
Portağal: C vitamini ilə zəngin olan portağal immunitet sistemini gücləndirir və orqanizmin infeksiyalarla mübarizə aparmasına kömək edir. Bundan əlavə, tədqiqatlar göstərir ki, portağal suyu iltihabı azaldır.
Limon: Limon həm də C vitamininin əla mənbəyidir. Həzm sistemini yaxşılaşdırır, orqanizmi toksinlərdən təmizləyir və immuniteti artırır. O, həmçinin bədəndə yüngül qələviləşdirici təsir yaradır.
Zəncəfil: İltihab əleyhinə xüsusiyyətləri ilə tanınan zəncəfil immunitet sistemini dəstəkləyir, boğaz ağrılarını sakitləşdirir və həzmi asanlaşdırır. Soyuq qış səhərləri üçün mükəmməldir.
Zerdeçal: Tərkibində curcumin olduğu üçün güclü antioksidant və iltihab əleyhinə təsir göstərir. Zerdeçal immunitet sistemini gücləndirərkən bədəndə ümumi müalicəni dəstəkləyir və bu qarışığa canlı qızılı rəng verir.
Darçın: Qan şəkərinin səviyyəsini tənzimləyən bu ədviyyat həm də mikrobları dəf edən antimikrob xüsusiyyətlərə malikdir. Bədənə istilik verir və içkinizin dadını zənginləşdirir.
Bal: Antibakterial və antioksidan xüsusiyyətlərə malik olan bal boğaz ağrılarını sakitləşdirir və qarışığa təbii şirinlik qatır. İmmunitet sisteminə də töhfə verir.
Qara Bibər: Qara bibər zerdeçalda kurkuminin udulmasını artırır və şərbətin dadını canlandırır. O, həmçinin infeksiyalardan qorunmağa kömək edir.
Bəs, necə hazırlanır?
Portağal və limondan suyu sıxıb bir qaba və ya stəkana əlavə edin.
Şirəyə sürtgəcdən keçirilmiş zəncəfil və zerdeçal əlavə edin.
Qarışığa bal, darçın və qara bibər əlavə edin.
Bütün maddələri qarışdırın və homojen bir qarışıq əldə edin.
İstəyirsinizsə, qarışığı bir stəkana süzün və zəncəfil və zerdeçal iplərini çıxarın.
Təzə içmək və maksimum fayda əldə etmək üçün acqarına istehlak etməyə diqqət yetirin.
Daha çox etmək istəyirsinizsə, həcmini iki qat artırıb soyuducuda 3 günə qədər saxlaya bilərsiniz.
Nədən hər səhər istifadə etməlisiniz?
Səhər bu şərbəti içmək maddələr mübadiləsini sürətləndirir və bədəninizi günə hazırlayaraq immunitet sisteminizi gücləndirir. Portağal və limonun yüksək C vitamini tərkibi toxunulmazlığı artırır, zəncəfil və zerdeçal isə iltihabla mübarizə aparır və enerjinizi artırır. Darçın və bal sizi istiləşdirir və ümumi qış xəstəliklərindən qoruyur. Qara bibər zerdeçalın faydalarından maksimum istifadə etməyə imkan verir.
Unutmayın ki, bu qarışıq yalnız immunitetinizi dəstəkləmək üçün bir köməkçidir və hər hansı bir sağlamlıq problemi zamanı həkiminizlə də məsləhətləşmək vacibdir.