Yeni araşdırmaya görə, bitki mənşəli pəhriz hamiləlik zəhərlənməsi riskini 5 dəfə artırdığı halda, ekspertlər vegan ana gözlənilənlərə xəbərdarlıq edir.
Sherg.az xəbər verir ki, yeni bir araşdırma göstərir ki, hamiləlik dövründə vegan pəhriz yemək hamiləlik zamanı fəsadların inkişaf riskini artıra bilər.
Danimarka mütəxəssisləri müəyyən ediblər ki, bitki mənşəli pəhrizə riayət edən hamilə qadınların hamiləlik zəhərlənməsinə məruz qalma ehtimalı 5 dəfə çoxdur.
Vegan analar da orta hesabla 240 qram daha yüngül olan körpələr dünyaya gətirirlər.
Tədqiqatçılar nəticələri az protein qəbulu ilə əlaqələndirdilər, lakin tədqiqatın yalnız müşahidəyə əsaslandığını vurğuladılar.
Kopenhagen Universitetinin alimləri 66 mindən çox uşaq gözləyən ananın məlumatlarını təhlil ediblər.
İştirakçılar ikiyə bölünüb: ət məhsullarından qaçmayan, hər şeyi yeyən 65 min 872 nəfər , qırmızı ət yeməyən 666 nəfər balıq və quş əti istehlakçısı, həmçinin 183 vegetarian və 18 vegan.
Vegan analar arasında hamiləlikdən zəhərlənmə riskinin 5 dəfə yüksək olduğu müəyyən edilib. Risk vegan analarda 11,1 faiz olduğu halda, hər şeyi yeyənlərdə bu, yalnız 2,6 faiz olub.