Qabıqlarını qaynadıb içən yaşadı! Yaddaşı cavanlaşdıran MÖCÜZƏ

Sadəcə 1 stəkan içmək kifayətdir

Yerfındığı  bir çox insanın zövqlə istehlak etdiyi çərəzlərdəndir. Ümumiyyətlə, daxili hissə yeyilərkən xarici qabıqlar utilizasiya üçün saxlanılır. İllərdir atılan qabıqların faydalı olduğunu bilirdinizmi?

Yeni araşdırmalar göstərib ki, qabıqları atmaq əvəzinə istehlak etmək sağlamlığa faydalı təsir göstərir.

 Tərkibindəki vitamin və minerallarla insan orqanizminə bir çox faydalar təmin edir. Yerfındığın qırmızı qabıqları da xarici qabıqları kimi müalicəvidir. 
Fıstıq qabıqlarında çoxlu antioksidanlar var. Hüceyrələrimizi zədələyən və qocalmanı sürətləndirən maddələrə qarşı qoruma təmin edir. Qabıqlarını qaynadıb içsəniz, bu antioksidanları alaraq hüceyrələrinizi qoruya bilərsiniz. Güclü immunitet sistemi bədənimizi infeksiyalara və xəstəliklərə qarşı davamlı edir.

Qabıqları zəngin lif mənbəyidir. Tərkibindəki lif sayəsində həzm sisteminin düzgün işləməsinə kömək edir və qəbizlik kimi problemlərin qarşısını alır. Yeməkdən sonra bir fincan yerfındığı qabığı çayı içmək həzmi asanlaşdıra və şişkinlik kimi problemləri azalda bilər.
Yerfındığı qabıqları ürək sağlamlığımızı yaxşılaşdıra bilər. Tərkibindəki antioksidantlar və digər komponentlər ürək-damar sistemimizə zərər verə bilən və qan dövranı sistemini dəstəkləyən oksidləşdirici stressi azaldır. Bu, safra daşlarının inkişafına təsir edən faydalı təsirlərə malikdir. Araşdırmaya görə, hər gün 28 qram fıstıq qəbul edən qadınlarda öd kisəsində daş əmələ gəlmə riski 25 faiz azalır.

Yerfındığı qabıqlarında olan bəzi maddələr bədəndəki iltihabı azaldır. İltihab bədənin cavab mexanizmidir. Ancaq daim iltihablı bir bədən xroniki xəstəliklərə səbəb ola bilər. Yerfındığı qabığı çayı oynaq ağrılarını aradan qaldırır və revmatizm kimi iltihablı xəstəliklərə qarşı kömək edir.

Enerji səviyyələrini artırır və yorğunluğu aradan qaldırmağa kömək edir. Təbii enerji mənbəyi kimi sizi formada saxlayır. Səhər və ya günün ortasında bir fincan yerfıstığı  qabığı çayı enerjinizi təzələyəcək.

Necə hazırlanır?

Yaxşıca yuduğunuz yerfıstığı  qabıqlarından istifadə edin. Bu nöqtədə üzərində heç bir kimyəvi maddə qalmadığından əmin olmaq çox vacibdir. 1 litr suya bir ovuc fıstıq qabığı qoyub qaynadın. Su qaynamağa başlayandan sonra 10-15 dəqiqə də  qaynadın. Qaynayan suyu  süzgəcdən keçirərək  qabıqları ayırın. 


İstəsəniz bal və ya limon əlavə edərək içə bilərsiniz. İstər isti, istərsə ilıq  istehlak edə bilərsiniz. Azheimer, parkinson və resveratrol kimi beyin xəstəliklərinin qarşısını almaq qabiliyyətinə malikdir. O, həmçinin depressiya ilə mübarizə aparmağa kömək edir.