Sarı banandan daha təsirlidir! Yaşılında...

Bir çox insanın həzz aldığı bananın yetişmiş formasına üstünlük verilir. 
"Sherg.az" xəbər verir ki, sarı banan və yaşıl banan arasında az bilinən fərqlər əslində başqa faydalar təmin edir. Belə ki, davamlı nişasta bağırsaq sağlamlığını dəstəkləyir və həzm sistemində yaxşı bakteriyaların inkişafına kömək edir. Liflə zəngin olduqları üçün toxluq hissini artırırlar. Bu şəkildə çəkiyə nəzarət edə və iştahsızlığın qarşısını almaqda təsirli ola bilər.  Tərkibindəki vitaminlər sarı banan kimi sağlam və faydalıdır. Yaşıl bananın görünüşü tez-tez onun dadının hələ inkişaf etmədiyini düşündürür. Onların sarı bananlardan daha az şirin və acı dadı var.  Yaşıl bananlar sarı bananlardan daha möhkəmdir. Onların toxuması bəzən mum kimi təsvir olunur. Banan zaman keçdikcə yetişməyə başlayanda içindəki nişasta şəkərə çevrilir. Bu, bəzi şəxslər üçün istehlak məhdudiyyətləri tətbiq edə bilər. Yaşıl bananda olan nişasta davamlı nişastadır. Buna görə də onu "pəhriz lifi" adlandırmaq olar. Nişasta həzm sistemi tərəfindən yavaş həzm edildiyi üçün uzun müddət tox qalmağınıza kömək edir.Yaşıl bananlarda olan nişasta həzm sistemi tərəfindən fermentləşdirildikdə probiotik təsir göstərir.  Bu, bağırsaqlarda faydalı bakteriyaların qidalanmasına kömək edir və həzm sisteminin sağlam işləməsinə səbəb olur. Bundan əlavə, bəzi tədqiqatlar göstərir ki, davamlı nişasta xolesterol səviyyəsini aşağı salır.