Dünəndən qalan suşi rollarını yemək olmaz!

Dünəndən qalan suşi rollarını yemək olmaz! Bu ciddi qida zəhərlənməsinə, daha pisi isə ölümə səbəb olur. Suşi rolların tərkibində konservantlar olmadığı üçün onlar hazırlanma anından etibarən 4 saat ərzində yeyilməlidir.

Sherg.az Medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, yapon mətbəxində ixtisaslaşmış aşpazın bu çıxışı sosial şəbəkələrdə müzakirəyə səbəb olub. Bu barədə müsahibə verən bir neçə diyetoloq-nutrisoloq aşpazın açıqlamasının doğru olmadığını bildirib. Onlar “Yemək olar, amma ehtiyatla”, deyə bildirib. Əgər rollar dərhal soyuducuya təxminən +4°C temperaturda qoyulubsa, ertəsi gün yemək üçün təhlükəsiz olur. Əgər rollar xüsusilə çiy balıqla olanlar, 2 saatdan çox soyuducudan kənarda qalıbsa, risk etməyə dəyməz. "Bu kifayət qədər ziyanlı bakteriyalar toplusudur və onları orqanizminizə daxil etmək heç də yaxşı fikir deyil", - deyə həkimlər xəbərdarlıq edib.