Qozu gecə suda isladın! Səhər acqarına yediyiniz zaman faydaları lap artır

Zəngin qida tərkibi ilə insan orqanizminə töhfə verən qoz, tərkibindəki yağ turşuları ilə müalicəvi xüsusiyyətlərə malikdir. Qozun tərkibində omeqa-3 yağ turşuları, protein, lif, antioksidantlar, vitaminlər və minerallar var.

Sherg.az  türk mediasına istinadən xəbər verir ki, qoz və suyun birləşməsi  sağlamlıq faydaları təmin edə biləcək bir içki yaradır. Xüsusilə qozun tərkibindəki sağlam komponentlərin su ilə birlikdə qəbulu maye istehlakını dəstəkləyir.
Qozda olan antioksidantlar və suyun təmizləyici təsiri immunitet sistemini dəstəkləyir. Güclü immunitet sistemi sizi xəstəliklərdən qoruyur və tez sağalmağınıza kömək edir.

Qoz suyu dəri sağlamlığına da müsbət təsir göstərir. Su dərini nəmləndirir, qozda olan antioksidantlar dərini təmizləyir. Beləliklə, daha sağlam, daha təmiz, daha parlaq və gənc bir dəriyə sahib olursuz.
Səhər acqarına istehlak edilməli olan bu qarışıq, tərkibindəki lif sayəsində toxluq hissi yaradır. Aclıq hissini yatıraraq çəkiyə nəzarət etməyə kömək edir. Qoz istehlakı həddindən artıq olmadığı müddətcə pəhriz siyahısına daxil edilməsi lazım olan bir qidadır.

Qozun müntəzəm istifadəsi yaddaşı gücləndirərək beyin funksiyalarının yaxşılaşdırılmasında təsirli rol oynayır. Qozda olan omeqa-3 yağ turşuları beyin sağlamlığı üçün vacibdir. Su ilə birləşdirildikdə beyin və sinir sisteminin sağlamlığına töhfə verə bilər.

Tərkibindəki sağlam yağlar ürək sağlamlığını dəstəkləyir, iltihab riskini azaldır və beyinin funksiyasını yaxşılaşdırır. Qoz antioksidant təsiri sayəsində sərbəst radikallarla mübarizə aparır, xərçəng və ürək xəstəlikləri kimi problemlərin qarşısını alır.

Qidalanma dəyəri yüksək olan bu qəlyanaltı çəki nəzarətinə töhfə verə biləcək bir qidadır. Bununla belə, hissəyə nəzarət nəzərə alınmalıdır. Qozda olan bəzi komponentlər maddələr mübadiləsini sürətləndirə bilər. Müntəzəm olaraq istehlak edildikdə, maddələr mübadiləsinin daha effektiv işləməsinə kömək edə bilər.

Qoz sağlam yağlar, zülallar, liflər, vitaminlər və minerallarla zəngin qida mənbəyidir. Sağlam və balanslı bir pəhrizin bir hissəsi olaraq istehlak edildikdə, bədənin ehtiyac duyduğu qida qruplarını almasını təmin edir.

Aclıq hissini basdırdığı üçün tez-tez üstünlük verilən qoz, bir çox zərərli qəlyanaltılar yerinə istehlak edilə bilər. Bununla belə, qozun yüksək kalorili məzmuna malik olduğunu xatırlamaq lazımdır. Buna görə də, həddindən artıq yemek məsləhət deyil .

Gündəlik həyatınızda həzm problemi  və ya qan şəkəri probleminiz varsa, acqarına qoz yeyərkən diqqətli olmalısınız. Bu nöqtədə insulin hormonunu balanslı saxlamaq daha vacibdir.