Borşa xama qatmaq faydasını azaldırmı?

Borş Rusiya və Ukraynada məşhur və sevimli yeməkdir. Bununla bərabər demək olar ki, bu sulu xörək bütün postsovet ölkələrinin mətbəxində yer qazanıb. Azərbaycanda da, xüsusən soyuq fəsillərdə ən çox hazırlanan və məmnuniyyətlə istehlak edilən xörəklərdən biridir.

Bəs borşun faydaları nədir? Bioşmiş tərəvəzlər orqanizmə necə təsir edir?

Borşun tərkibində çoxlu xərçəng əleyhinə maddələr var. Onlar çuğundur, sarımsaq, pomidor və tomat pastasında olur. Zəngin ət bulyonu həzmi stimullaşdırır, qidanın udulmasına kömək edir, xüsusilə ağır xəstəliklər və əməliyyatlardan sonra gücü bərpa edir, dəmir çatışmazlığını aradan qaldırır, ürək və qan damarlarını gücləndirir.

Tərkibində B vitaminləri, vitamin C, K, üzvi turşular, fol və pantotenik turşular, amin turşuları, karotenoidlər, mineral duzlar var.

Ətli borş protein ehtiva edir. Bu, yüksək performans təmin edən heyrətamiz dərəcədə güclü enerji içkisidir. O, uzun müddət qidalandırır, doyurur və effektiv metabolik prosesləri təmin edir. (Saglamolun.Az)

BUndan əlavə olaraq, aşağı kalorili yeməkdir, onların istehlakı pəhriz qidalanmasında əvəzolunmazdır;

Bir boşqab borşa bir qaşıq xama əlavə etməklə şorbaların tərkibindəki turşuları zərərsizləşdirə bilərsiniz. Məlum olub ki, bu, yalnız dad və fayda üçün deyil, həm də mədə-bağırsaq traktını şorbanın həddindən artıq turşuluğundan qoruyan "təhlükəsizlik sistemi"dir.